Zo verhoog je direct jouw werkgeluk!

Op 8 januari trapten we bij IKONS het nieuwe jaar af met een inspiratiesessie over … werkgeluk! Kon je niet bij deze sessie aanwezig zijn? Niet getreurd. Wij zetten de 3 belangrijkste learnings uit deze inspirerende sessie voor je op een rijtje.

Misschien denk je nu: leuk, leuk, maar wat heeft werkgeluk nu precies te maken met marketing en communicatie? Nou, meer dan je denkt. Spoiler: communicatie met je werkgever en je collega’s is key als het gaat om jouw persoonlijke beleving van je gelukkig voelen in je werk 😉

Latifa+Belhaj+Wergeluk

Ook al hebben we bij IKONS zo ongeveer de leukste baan die je je maar kunt voorstellen (lees: geoorloofd jobhoppen, te pas en te onpas communicatieadvies geven en werken bij mega-inspirerende organisaties), ook wij kunnen nog wat leren als het gaat om werkgeluk. Want, vertelt werkgeluk expert Latifa: werkgeluk wordt maar voor 10 procent bepaald door omgevingsfactoren. 50 procent wordt bepaald door je DNA, en 40 procent door jouw eigen doen en denken.

Nu hoor ik je denken: maar wat kan ik dan doen en denken om mijn beleving van werkgeluk positief te beïnvloeden? Lees snel verder … Wij delen de drie belangrijkste learnings uit de inspiratiesessie met je:

  1. Zorg goed voor jezelf

Een inkoppertje misschien, maar toch een goede reminder om eens stil te staan bij wat je eigenlijk eet, hoeveel je slaapt, sport en beweegt. Want hoe jij je fysiek voelt beïnvloedt namelijk je stemming. En een positieve stemming heeft een direct effect op het ervaren van (werk)geluk.

Selfcare Werkgeluk

2. Communicatie is key

Bedenk wat werkgeluk voor jou persoonlijk betekent. En wat jij nodig hebt om je goed en happy te voelen. Maak dit bespreekbaar met de mensen om je heen en onderzoek of het mogelijk is om deze situatie voor jezelf te creëren. Jij hebt zelf de regie. Plus: als jij je op je allerbest voelt, straal je dit ook uit op je werk. Een win-win situatie dus.

3. Where focus goes, energy flows

Een laatste inspirerende tip van Latifa: focus je dagelijks op de dingen waarvoor je dankbaar bent, de dingen waar je trots op bent en de dingen waar je goed in bent. En schrijf ze op! Het resultaat? Een direct gevoel van dankbaarheid, trots en geluk.  

Wil jij ook aan de slag met jouw eigen (werk)geluk? Download dan hier het werkgeluk werkboek van geluks expert Latifa Belhaj.

 Good luck!


-       Carla

Met dank aan werkgeluk expert Latifa Belhaj: website: www.madila.nl, tel: 0641433418, LinkedIn: in/latifabelhaj, e-mail: latifa@madila.nl.

Vorige
Vorige

Eerste opdracht bij IKONS? Check!

Volgende
Volgende

Meet Iris