Eerste opdracht bij IKONS? Check!

Joëlle volgde de IKONS Content Academy en ging vervolgens direct aan de slag bij Aeres MBO Barneveld; een school met meer dan 2000 dieren. De afgelopen vijf maanden versterkte Joëlle de afdeling Marketing & Communicatie van Aeres en hielp ze onder andere mee met het organiseren van de online open dag. Hoe ze dat allemaal deed lees je in deze blog.

Joëlle @ Aeres MBO Barneveld

Het is dé school om te gaan studeren als je in de toekomst met dieren wilt werken (en de perfecte eerste opdracht voor onze IKON Joëlle. Aeres MBO Barneveld biedt uiteenlopende MBO-opleidingen aan op het gebied van Dier & Paraveterinair, Paardensport en -houderij, Veehouderij en Groen, Grond & Infra. Met ruim 2000 dieren op de campus leer je echt tussen en met dieren werken. Alpaca’s? Check! Ezels? Yes. Walibi’s? Je raadt het al.

Loris_Aeres_MBO_Barneveld

online open dag: challenge accepted!

Joelle van den Dool open dag Aeres MBo

Het doel van de opdracht? Zorgen dat er zo veel mogelijk potentiële studenten Corona-proof kennismaken met Aeres MBO Barneveld (en alle dieren). Normaal gesproken heeft de opleiding meerdere open dagen, maar tijdens een pandemie is alles even anders. Voor het eerst in jaren moest er een nieuw plan op tafel komen: een open dag geheel in tijdslots, met dierenprintmondkapjes, gezondheidschecks, begeleide tours over de campus en digitale voorlichtingen. En dat alles op ander halve meter afstand. Dat betekent heel veel brainstormsessies, blijven bellen met de gemeente en vooral de persconferenties nauw volgen. Flexibiliteit is een must in deze tijden, want na iedere nieuwe update vanuit de overheid volgde er een verandering in het plan. Uiteindelijk moest er last minute toch nog een volledig digitaal concept worden gemaakt: in drie weken online!

groot Succes!

Gelukkig hebben de exotische vogels, die bij Aeres MBO Barneveld langs het raam vliegen, niet voor al teveel afleiding gezorgd. In mum van tijd kwam er nieuwe webinarsoftware, een strak plan en ging de campagne voor de online open dag live. Met meer online bezoekers dan ooit te voren, acht geslaagde live webinars en overvolle chatboxen durven wij wel te spreken van een succes.

Eerste opdracht? Check! En nu on to the next. Vanaf 1 februari gaat Joëlle als content marketeer aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever; Fietslabyrint. Go get them tiger!

visarend Aeres MBO Barneveld
Vorige
Vorige

Meet Jorn

Volgende
Volgende

Zo verhoog je direct jouw werkgeluk!