Vijf video’s die jou inspireren voor nieuwe ideeën

Met miljoenen video’s die per dag op YouTube worden gekeken of geplaatst kan het lastig zijn op te vallen. Als marketeer probeer je jouw product op een unieke manier onder de aandacht van de kijker te brengen. Maar, hoe doe je dat? Hoe laat je een kijker je video afkijken? En waar haal je inspiratie vandaan? Almar zet vijf tips en hidden gems - met een andere approach dan de mainstream video’s - op een rij die je kunnen inspireren en je helpen voor je volgende video’s.

1.   Wacht met de clue

Google Pixel 4 | Fragile forest - Tim Kellner, 72.903 views

Waarom wachten zou je denken? Jouw klanten houden er namelijk niet van om gepitcht te worden. Zodra zij weten dat het een reclame is, haken zij af. En dat wil je niet. Deze hidden gem heb je waarschijnlijk niet snel voorbij zien komen. Op het eerste gezicht een prachtige documentatie van de natuur. Sound-effects, ambiance en ultieme 4k beelden. Een ware professionele videoproductie, gemaakt met…. een telefoon. Deze video benadrukt alles, behalve hetgeen waar het in feite om draait: de Google Pixel 4. Het doet je bijna vergeten dat het een promotie is tot het laatste frame.

2.   Een dosis humor werkt altijd

Aviation Gin | Vasectomy - Ryan Reynolds, 2.229.998 views

Sympathie en humor, twee van de beïnvloedingstechnieken van Cialdini. Positieve associatie met een persoon heeft een positief effect op jouw merk en daarbij speelt humor een centrale rol. Een perfect voorbeeld is Ryan Reynolds. Hij staat bekend om zijn humor en zelfspot. En dat voert hij ook precies door in zijn eigen brand – Aviation Gin.  Geen promotie, maar een ridiculisering wat leidt tot nieuwsgierigheid en sympathie. Is het altijd nodig om jouw product zo sterk mogelijk te presenteren? Of wek je ook interesse door het tegenovergestelde te doen? See for yourself!

3.   Identificeer met de persoon

Complex – Skillshare, 21.810 views

Skillshare - een platform waar je nieuwe vaardigheden kan leren door online cursussen. Deze reclame laat de ontwikkeling zien van een persoon en de ervaring die iemand beleeft. Het toont de mogelijkheden die jij in je hebt. Niet het product, maar identificatie staat centraal wat voor een ultieme connectie zorgt met de kijker. Identificatie zorgt namelijk voor emotie, and you guessed it, emotie wekt interesse. De camera neemt dan soms ook het perspectief van het karakter aan. Zeker waard om naar te kijken.

4.   Vertel een verhaal

Rapha Rides Maui – Danny Gevirtz 16.8k views

Deze vierde tip gaat nog een stap verder. Wanneer men zich met een persoon kan identificeren, moet er ook een verhaal zijn. Een verhaal zorgt er namelijk voor dat jij de ervaring die je ziet ook echt zelf gaat beleven. Een verhaal zorgt voor emotie en dit speelt namelijk ook in op de why. Beeld dit dan ook visueel uit!  

5.   Inspireer jouw publiek

Let Me Show You – Danny Gevirtz 3.677 views

Merken zijn eigenlijk een mentale constructie van attributen, eigenschappen en meer. Wijzelf binden emoties aan merken en wij kiezen vervolgens de merken uit, net zoals wij onze beste vrienden uitkiezen. En dát is op basis van karaktereigenschappen. Klanten willen namelijk een beste vriend die hun inspireert en daarom is het belangrijk dat jij die beste vriend bent. Deze video richt zich op de kijker en laat zien dat ook zij potentie bezitten om het maximale uit zichzelf te halen.

Hoe ik mijn inspiratie vind?

Door het YouTube algoritme en videografen waar ik naar opkijk. Maar ondanks dat ligt inspiratie overal en hierin kan ik nog een belangrijke laatste tip geven. Kijk niet zomaar naar video’s, maar zie de video’s. Er is vaker veel meer aan de hand achter de schermen. Denk aan volgorde van beelden, de kleuren, het perspectief, de getoonde of zelfs niet getoonde beelden. Analyseer en vraag jezelf af: waarom hebben zij dit zo gefilmd? Wat maakt deze video interessant? Waarom spreekt dit hun doelgroep aan en wie is de doelgroep? Zodra je daar antwoord op kan geven is jouw videografische bibliotheek een paar pagina’s rijker geworden!

 

“Marketing is nieuwsgierigheid en interesse van de kijker wekken door middel van een verhaal. Bind jezelf niet aan de vaste regels, maar wees vrij in wat je maakt.“

 

- Almar

Vorige
Vorige

Be prepaired: AI als contentmarketing tool

Volgende
Volgende

Quarterly Round-up Q2 2021