Werken en blijven leren, zo kan het ook

Ook als je al een aantal jaartjes aan het werk bent, is een opfrisbeurt of verdieping van je marketing skills heel erg fijn. In deze Q&A vragen we Angela, Marketeer bij Newco Europe, hoe ze haar werk combineert met de trainingen van IKONS Academy en welke inzichten dit haar oplevert. Let’s start!

Stel je even voor: wie ben je en wat is jouw rol bij Newco Europe?

Mijn naam is Angela van den Borne, ik ben alweer 31 en ik woon samen met mijn man en twee kinderen van 3 en 1 jaar oud in Duiven. Ik werk als Marketeer voor Newco Europe in Eindhoven. Newco Europe is een non-food leverancier voor het Petrol kanaal (tankstations). Mijn rol binnen Newco is het aanleveren van de juiste content voor de folders, nieuwsbrief, vakbladen en social media kanalen.

Angela bij NewCo.png

Oké, even inkomen… koffie of thee?

Ik drink het liefst de hele dag groene thee in een véél te grote mok 🍵

En dan nu over naar serious business. Waarom doe je mee aan IKONS Content Academy?

Omdat ik mezelf meer wil verdiepen en up-to-date wil blijven op het gebied van contentmarketing. Ik heb ongeveer 15 jaar geleden een opleiding Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie gevolgd op het MBO. Daarna ben ik gaan werken als Commercieel Medewerker Binnendienst en heb ik in de avonduren een deeltijd HBO-opleiding Commerciële Economie gevolgd met als minor Marketing Management. Vervolgens ben ik 6 jaar als Accountmanager bij Newco Europe werkzaam geweest. En sinds vorig jaar binnen hetzelfde bedrijf terecht gekomen op de marketingafdeling. Dus je kunt je voorstellen dat ik een aantal jaar op het gebied van marketing gemist heb. 

Wat vind je van de trainingen so far?

De trainingen zorgen direct voor nieuwe inzichten in mijn dagelijkse werkzaamheden. Deze kennis kan ik dus meteen toepassen in de praktijk. Elke maandagochtend vraagt mijn directe collega aan mij: “En wat heb je deze week geleerd?“

Wat is je het meest bijgebleven tot nu toe?

De kennis van de docenten en specialisten, die praten uit eigen ervaring. Ze nemen ons allemaal mee in praktijkvoorbeelden die ze zelf hebben meegemaakt bij verschillende bedrijven. Hierdoor krijg je een goede indruk van de toepasbaarheid van de verschillende marketingstrategieën. 

Zijn er inzichten die je direct gaat toepassen bij Newco?

Jazeker, nadat we in de les hebben gesproken over Hootsuite en de inzichten die je daarmee krijgt zijn we dit binnen Newco ook meteen gaan gebruiken. Maar ook met SEO-optimalisatie zijn we direct aan de slag gegaan. 

Tot slot, wat is jouw tip voor collega marketeers?

Blijf jezelf ontwikkelen. Volg bijvoorbeeld webinars en wanneer je net als mij meer verdieping wilt in je dagelijkse werkzaamheden als marketeer. Ik zou zeggen: aarzel niet en meld je aan voor de IKONS Academy. Door de praktijkgerichte aanpak heb je meteen wat aan de kennis die wekelijks wordt overgedragen. Aanrader!

Werken leren 2.png

Nieuwsgierig geworden?

Check hier hoe je de trainingen van IKONS Academy kunt combineren met jouw baan. Never stop learning!

Vorige
Vorige

Opfriscursus: Google Search Ads

Volgende
Volgende

Speak up! Hoe zet je podcasts in voor jouw marketingstrategie?