Kijkje in de ikons-keuken met robbert

Als interim-marketeers krijgen we vaak de vraag: wat houdt ons werk nou eigenlijk in? En wat doet IKONS dan precies? Goede vragen die we – samen met een aantal andere interessante vragen 😉 - iedere maand stellen aan een IKONS-collega. Lees snel verder voor een kijkje in de keuken in het interim-leven. 

We trappen af met onze Robbert!

Inmiddels bijna vijf jaar in dienst bij IKONS, een échte OG en een kei in het blijven verlengen van opdrachten. We vragen hem het hemd van het lijf...

HOE HET BEGON 

Luciëna: we trappen de nieuwe rubriek af met jou, Robbert. Een mooi moment in je IKONS-carrière om even stil te staan en te kijken naar de afgelopen jaren. Dus; hoe ben je hier terechtgekomen?   

Robbert: het is alweer even geleden, ik moet even graven hoe het precies is gegaan. Na het afstuderen ben ik gestart bij de provincie. In die periode kwam ik weer in contact met een inmiddels oud-IKON (Jana). Met haar heb ik een keer koffiegedronken en zij vertelde meer over IKONS. Wat mij erg nieuwsgierig maakte, omdat ik zoekende was naar wat ik graag wilde. Ik ben toen ingestroomd in de IKONS Content en Online Marketing Academy, nu bekend als de IKONS Academy. 

Luciëna: ik hoor een échte OG haha. Je werkte dus eerst bij de provincie, niet slecht. Waarom heb je dan toch gekozen voor het interim-leven?  

Robbert: ik ben er een beetje ingerold. IKONS promootte het als ‘geoorloofd jobhoppen', wat me nieuwsgierig maakte en aansprak. Ik wist namelijk destijds echt niet wat ik wilde en dacht: dit is een mooie kans om verschillende dingen te ontdekken en te onderzoeken wat ik écht leuk vind. Gaandeweg ben ik het interim-leven enorm gaan waarderen, en realiseer ik me dat het echt een specialisme is.  

ROL VAN IKONS IN JE CARIÈRE  

Luciëna: mooi dat IKONS zo op je pad is gekomen. Als je terugkijkt naar je hele loopbaan, wat voor rol heeft IKONS dan gespeeld in je ontwikkeling/carrière?  

Robbert: een veel grotere rol dan ik van tevoren had gedacht. Ik werk er nu bijna vijf jaar en als ik kijk waar ik begon en waar ik nu sta dan heeft dat een behoorlijk positieve impact gehad op mij als professional en als persoon. Ik durf nu keuzes te maken, weet wat ik écht leuk vind en wat niet, en waar ik goed in ben. Ook durf ik er volledig voor te gaan. Bij IKONS krijg je echt de kans om te ontdekken wat je wilt. Intern volgen we allemaal een opleiding/traject dat je bewustmaakt van hoe je je wilt profileren als professional. Daarnaast is IKONS meer een community dan een bedrijf, naar mijn idee. We zijn allemaal verschillend, maar toch hetzelfde.  

IKONS-DNA VOLGENS ROBBERT 

Luciëna: wat is dan het échte IKONS-DNA volgens jou?  

Robbert: Dat is moeilijk te omschrijven. IKONS is voor mij een echte thuisbasis. Ik kan hier met collega’s sparren over mijn werk, maar we kunnen ook gezellig een biertje doen en over persoonlijke dingen praten.

ZIJN ER OOK NEGATIEVE PUNTEN? 😉

Luciëna: volgens ons is het leven van een interim-marketeer bij IKONS helemaal fantastisch, dat is vooral onze mening. Maar er moet toch iets zijn wat het leven van een interimmer soms niet zo leuk maakt? 

Robbert: hier kan ik kort over zijn; op de bank zitten [bij IKONS zeggen wij dit wanneer iemand nog geen opdracht heeft, red.]. Ik weet dat het erbij hoort en onderdeel is van het interim-leven. Een opdracht zoeken kost namelijk tijd, en het kan soms even demotiverend zijn als je voor de zoveelste keer een afwijzing krijgt. Je hoopt ook altijd dat het maar van korte duur is.  

Luciëna: hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft het vinden van een nieuwe opdracht?  

Robbert: door positief te blijven. Uiteindelijk leer je hier ook van en door de extra ervaringen die je elke keer meeneemt wordt het steeds wat makkelijker. Daarnaast is het soms ook goed om even stil te staan bij waar je nu bent en wat je graag wilt in een volgende opdracht. En je kunt ondertussen ook leuke dingen voor IKONS oppakken.

"Daarnaast is IKONS meer een community dan een bedrijf, naar mijn idee. We zijn allemaal verschillend, maar toch hetzelfde."

WAT VOOR OPDRACHT ZOEK JE?  

Luciëna: toevallig zit je nu op de bank en ben je op zoek naar een nieuwe opdracht. Wat voor type opdracht zoek je? 

Robbert: ik vind het het leukst om bezig te zijn met communicatie. Met een voorkeur voor interne communicatie en projectcommunicatie. Het liefst meerdere projecten tegelijk. Als ik kijk naar wat voor opdrachten ik heb gedaan, en waar ik naartoe wil, is dat een organisatie met een maatschappelijk karakter.

HOEVEEL OPDRACHTEN HEB JE VOLBRACHT? 

Luciëna: en hoeveel opdrachten staan er inmiddels op je CV?  

Robbert: ik heb inmiddels bij vijf bedrijven mee mogen kijken in de keuken: Becruit, Vreugdenhil, TenneT, Veilig Verkeer Nederland en VECOZO. In de rollen van content marketeer tot aan interne communicatieadviseur. Het lijkt niet veel, maar bij twee opdrachten heb ik ongeveer 1 jaar en 9 maanden gezeten.  

Luciëna: over een langere tijd bij een opdrachtgever zitten gesproken; binnen IKONS sta jij bekend als de verlengingen-koning. Wat is nou de échte truc?  

Robbert: hahaha, de echte truc is natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Bij TenneT was het een nieuwe functie en heb ik ervoor gezorgd dat ik van meerwaarde was voor het IT-team. Bij VECOZO verving ik iemand die met zwangerschapsverlof was, maar door omstandigheden ook wat langer uit de roulatie. Mijn tips voor verlenging: zorg dat je je altijd goed inzet en dat je het leukt vindt/hebt én zorg dat je van meerwaarde bent. Zeker als de functie of de interim-situatie van tevoren nog niet helemaal in beton is gegoten.  

DROOM-OPDRACHTGEVERS? 

Luciëna: goede tips! En bij IKONS houden we van doelen stellen. Welke opdrachtgevers staan er nog op je lijstje?  

Robbert: ik zou heel graag in de keuken mee willen kijken van een gemeente. 

Luciëna: dat was een snel antwoord. Waarom zo specifiek de gemeente?   

Robbert: het lijkt me gewoon heel gaaf om iets bij te dragen aan de plek waar je woont, vandaan komt of een goede binding mee hebt. Lijkt me tof om met je dagelijkse werkzaamheden impact te maken op je eigen omgeving.  

Luciëna: ik weet dat je een Bosschenaar bent, maar in Nijmegen woont. Heb je een voorkeur voor een gemeente?   
Robbert: hahaha nee, voor beide zou ik dat wel echt tof vinden.  

TIP VOOR POTENTIËLE INTERIM-MARKETEERS  

Luciëna: leuk! Als afsluiter nog één vraag; welke tip zou je geven aan mensen die overwegen om aan de slag te gaan als interim-marketeer bij IKONS? 

Robbert: sluit je aan bij ONS! Hahaha. Nee, mijn tip zou zijn: als je wilt kijken in verschillende keukens en je nog zoekende bent naar wat je nou echt wilt, is IKONS dé plek waar je moet zijn. Ook als je het al wel weet trouwens. Daarnaast krijg je er hele leuke collega’s bij, kun je volledig je zelf zijn en jezelf ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.  

Vond je het leuk om Robberts ervaringen te lezen? Houd onze socials in de gaten voor nog meer kijkjes in de keuken. En denk je nu: het interim-leven is écht iets voor mij? Check dan de openstaande vacature(s). 

Vorige
Vorige

Kijkje in de ikons-keuken met Juul

Volgende
Volgende

Een goed verhaal: de Hero’s Journey