Kijkje in de ikons-keuken met Juul

Vorige maand heeft Robbert ons meegenomen in zijn IKONS-keuken. 👀 Het interview was een groot succes, dus we pakken lekker door met de nieuwe rubriek! Dit keer hoppen we langs bij Juul en vragen we haar het hemd van het lijf.  

Dit is ONS Juul

We noemen haar ook wel onze Canva Queen. Ze heeft een grote liefde voor content en in haar vrije tijd maakt ze, samen met Jelke, mensen blij met mooie ballondecoraties van JEEJ. Nieuwsgierig hoe Juul het interim leven bij IKONS ervaart? Lees snel verder.

Zo begon haar IKONS avontuur 

Luciëna: ha! Nu ben jij aan de beurt! Dus vertel collega, hoe is jouw IKONS-avontuur gestart?  

Juul: 5 jaar geleden heb ik een fijn gesprek gehad met Jana (oud-IKONS red.). IKONS zat destijds nog in Nijmegen en de Academy stond nog in de kinderschoenen. Ik twijfelde wat ik moest doen, maar ben toch ergens anders aan de slag gegaan. Een jaartje later kreeg ik spijt 😉 En kwam ik weer in contact met Erik en ben ik de Content- en Online Marketing Academy (nu bekend als IKONS Academy red.) gaan volgen. Zo ben ik het interim-leven ingerold. 

Luciëna: Haha! We begrijpen dat Erik je natuurlijk helemaal heeft overtuigd om je bij IKONS aan te sluiten, maar wat was nog meer de reden van je overstap? 

Juul: Ik wist niet goed wat ik precies wilde doen. Ik was voor IKONS vooral veel aan het werk als copywriter en merkte dat ik dat op een gegeven moment wat saai begon te vinden. Ik heb communicatie gestudeerd en marketing altijd al interessant gevonden. Daarom wilde ik meer kennis opdoen – de Academy sloot daar perfect bij aan. Ook mocht ik een dagje meelopen om de sfeer te proeven. Daar werd ik erg enthousiast van!

liefde voor content 

Luciëna: Leuk om dit te horen. We werken veel samen, maar ik kom er nu echt achter hoe jouw IKONS avontuur is gestart. En als je nu terugkijkt, ben je er dan achter wat je wilt? Of wat je specialisme is? 

Juul: Steeds meer. Ik ben er in ieder geval wel achter wat ik niet leuk vind: cijfers. Ik word wel erg blij van alles wat te maken heeft met content. Van content creatie voor socials tot het bedenken of neerzetten van een contentstrategie.  

Luciëna: Net zoals Robbert heb jij ook de interne opleiding gevolgd bij IKONS en het specialisatietraject gevolgd. Hoe heeft dit geholpen in de zoektocht naar je specialisatie/doel?  

Juul: Het traject heeft me gedwongen om actief na te denken over wat ik nu écht wil en waar ik me graag in zou willen specialiseren. Content marketing is iets wat ik heel leuk vind. Alleen welke vorm het beste bij mij past ben ik nog niet helemaal achter. 

Canva Queen 👑

Luciëna: Bij IKONS hebben we je benoemd tot Canva Queen. Een terechte titel naar mijn idee, omdat ik zie hoe blij en enthousiast je wordt van Canva. Wat voor rol speelt dit in waar je naar toe zou willen? 

Juul: Haha, ja klopt. Ik kan m’n creativiteit erin kwijt. Ook ben ik tijdens het specialisatietraject op het idee gekomen om training te geven over content creatie in Canva. Die training heb ik gemaakt en inmiddels meerdere keren gegeven. Vind ik altijd erg leuk! 

Waar ik precies naar toe wil? Mijn ambitie voor nu is om ooit als freelancer aan de slag te gaan, maar dat zeg ik nu. Ik zou het ergens wel erg tof vinden om mijn eigen online training te ontwikkelen en wellicht ooit een meer adviserende rol te vervullen. 

Hop, haar eigen weg

Luciëna: Ik zie jou ook wel in zo’n rol groeien inderdaad. Leuk om te horen hoe het specialisatietraject bijdraagt aan jou als content markteer en Canva Queen. Niet alleen dat traject helpt daar natuurlijk bij, maar ik denk ook de verschillende opdrachten die je hebt gedaan. Volgens mij ben jij een van de weinigen die opdrachten in bijna heel Nederland heeft gehad? 

Juul: Ja, ik heb wel wat delen van Nederland gezien. Van Den Haag tot Maastricht. Ik ben begonnen bij BE O Bottle als copywriter, daarna Omroep Gelderland als Marketing Communicatie Medewerker, toen bij Roestvrijtaal als copywriter. Daarna bij Gikavi als Content Marketeer, Madurodam als Communicatie & Content Specialist, Arriva als Regionale Marketeer en uiteindelijk Tintelingen als Marketing Manager.  

Omdat ik heb aangegeven dat ik misschien wel aan de slag wil als freelancer, ben ik nu bezig met een try-out als freelance content marketeer en pak ik verschillende kleinere opdrachten op. Ik werk nog steeds een aantal uurtjes voor Tintelingen en ben aan de slag gegaan voor Bright Sparks. Na mijn vakantie mag ik ook aan de slag voor TotaalTegel.  

De liefde voor ikons 💛

Luciëna: Leuk dat dit mogelijk is bij IKONS en je dus de ruimte krijgt om te ondervinden hoe je het freelance leven vindt. Dit is meteen een mooie brug naar mijn volgende vraag; wat vind je nou het echt het allerleukste aan het interim-leven bij IKONS? 

Juul: Uiteraard mijn collega’s! Ik heb de allerleukste collega’s en we hebben de leukste borrels, teamuitjes en ga zo maar door. Meer heb ik niet nodig, haha. 

Nee, er is natuurlijk wel meer aan IKONS wat ik erg leuk vind, maar het feit dat ik altijd een team heb om op terug te vallen is wel een belangrijke factor voor mij. Ook vind ik het fijn dat je bij IKONS de mogelijkheid krijgt om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te krijgen en verschillende werkzaamheden kunt oppakken. Op deze manier kan ik er echt achterkomen wat wel en niet bij mij past.  

Wat jezelf ook zegt; het is erg bijzonder dat IKONS mij de ruimte geeft om uit te proberen of het freelance-leven op deze manier bij mij past. Dat ik mezelf kan ontwikkelen en steeds meer mag blijven leren.  

Luciëna: Haha, een échte IKONS-ambassadeur! Ik zeg een fantastisch bedrijf 😉 En nu ga ik de tegenhanger vragen, want wat vind je het minst leuke aan het interim-leven bij IKONS?  

Juul: Dat is dan toch wel het vinden van een opdracht. Ik denk dat dat niemand zijn favoriete job is, maar het hoort er wel bij. 

Misschien ook iets wat minder leuk is aan het interim-leven is dat je aan de start van een nieuwe opdracht altijd weer even je plek moet vinden. Ik leg daarin ook wel altijd de druk redelijk hoog bij mezelf en vind dan dat ik alles meteen moet weten. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet hoeft. Je mag gewoon de tijd nemen, ook als interimmer. 

Luciëna: We hebben het er natuurlijk al beetje over gehad, maar wat voor rol heeft IKONS gehad in je carrière?  

Juul: Dat ik op plekken ben geweest die ik van tevoren echt niet had bedacht. Bijvoorbeeld, boven in de toren bij Givaki met uitkijk op de stad (Rotterdam). Daarnaast heb ik hele leuke collega’s leren kennen. Ook geeft IKONS mij de mogelijkheid om trainingen te ontwikkelen, trainingen te geven, mezelf te ontwikkelen en zelfverzekerder te worden, in mijn werk en als persoon.

Verder heb nog nooit gewerkt bij een bedrijf waar het zo natuurlijk klikt met iedereen. We zijn als collega’s zo verschillend, maar toch ook zo hetzelfde. Dat is fijn! 

Dromen en ambities

Luciëna: Bij IKONS houden we ook wel van doelen stellen of dromen. Welke opdrachtgevers heb jij op je lijstje staan?  

Juul: Ik heb niet echt een lijstje. Als ik een droom zou moeten noemen, is het eerder om een eigen bedrijf uit te bouwen. Maar, bedrijven in de lifestyle-branche of een leuke mode-webshop mogen mij altijd bellen voor een opdracht!

feest met jeej 🎈

Luciëna: Eén droom leef je al, namelijk het bedrijf samen met je vriendin Jelke, JEEJ. Vertel eens even; hoe is dit tot stand gekomen?   
Juul: Jelke en ik decoreerden al weleens babyshowers van vriendinnen. Dat vonden we altijd superleuk om te doen. Op een gegeven moment kregen we de vraag of wij ook in te huren zijn voor (ballon)decoraties. Uhm, ja?! Na dit extra zetje hebben we in no-time ballonnen besteld en ons bedrijf opgericht. We doen eigenlijk alles samen; van marketing tot ballonnen blazen. En dat is erg leuk! 

TIP VOOR POTENTIËLE INTERIM-MARKETEERS 

Luciëna: Wat is jouw tip of advies aan mensen die het interim-leven overwegen?

Juul: Als je nog niet helemaal weet wat je wilt, maar wel een idee hebt van een richting: ga interimmen. Doordat je op zoveel verschillende plekken komt, doe je ontzettend veel ervaring op in een korte tijd. Dat helpt met het ontdekken van wat je écht leuk vindt. 

Oh, en nog een tip: als je dan aan de slag gaat bij een opdracht, gun jezelf de tijd. Verwacht niet van jezelf dat je in 2 dagen alles al weet (note to self) en leer rustig alles en iedereen kennen.  

Vond je het leuk om Juuls ervaringen te lezen? Houd onze socials in de gaten voor nog meer kijkjes in de keuken. En denk je nu: het interim-leven is écht iets voor mij? Check dan de openstaande vacature(s). 

Vorige
Vorige

4 redenen waarom de community een must is voor elke freelancer

Volgende
Volgende

Kijkje in de ikons-keuken met robbert