Lijstjes doen het altijd goed

We zien ze regelmatig voorbijkomen en klikken ze net zo regelmatig aan, de lijstjes. Altijd fijn om even de vijf beste restaurants, drie meest praktische tips of tien meest voorkomende uitspraken onder elkaar te lezen. Waarom is dit soort content zo aantrekkelijk om te gebruiken en fijn om te lezen? We geven je vijf punten ;)

#1 KORT MAAR KRACHTIG

We houden van snel. We leven in een tijdperk waarin alles zo snel en praktisch mogelijk moet gebeuren en hebben geen geduld meer. Door puntsgewijs een artikel voor ons te hebben kunnen we dit snel analyseren en ervoor kiezen om alle punten te lezen of slechts een aantal die ons het meest interessant lijkt.

#2 MAKKELIJKE CONTENT

Even geen inspiratie? Door een lijstje te maken kom je vaak op andere ideeën voor content. Een soort mini-brainstorm met jezelf.

#3 OPVULLING EN RUIMTE

Door bulletpoints of in dit geval cijfers toe te voegen aan jouw content creëer je ruimte en zorg je ervoor dat het fijn oogt voor de lezer.

#4 MAKKELIJK TE UPDATEN EN TE HERGEBRUIKEN

Lijstjes zijn makkelijke content, dat hadden we al besproken. Maar ze zijn ook fijn om te hergebruiken of te updaten. Heb je een half jaar geleden een top 5 met favo borrelplekjes gemaakt? (wij toevallig wel [link https://www.ikons.nl/blog/tag/borrel]) Kijk er nog eens naar, misschien kun je deze wel nogmaals gebruiken en aanvullen met nieuwe hotspots.

#5 WE HOUDEN GEWOON VAN LIJSTJES

Iedereen houdt van lijstjes. Er zit altijd wel iets tussen dat je interessant vindt of je vindt gewoon alles interessant. Zoals dit lijstje ;).

- Milou

Vorige
Vorige

Dare to be different

Volgende
Volgende

3 magical words: Hero Hub Hygiene