Vijf handige apps die je moet hebben als contentmarketeer

Als contentmarketeer is het handig als je efficiënt bent, doelgericht te werk gaat, je planning op orde is én consistent bent. Gaat er iets fout of vergeet je iets, dan ligt stress al snel op de loer. Met duizenden apps online is het heel wat spitwerk om te zoeken welke apps jou hierbij kunnen helpen. Maar guess what… Wij hebben dat speurwerk al voor je gedaan! In deze blog zet Almar de 5 handigste apps op een rijtje die jouw werkzaamheden een stuk makkelijker maken!

  

PREVIEW app.jpg

1.    Preview – Keep your feed attractive

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe die influencers en fotografen hun feed zo netjes en geordend houden? Wij hebben het antwoord. Preview. Je kan namelijk zien hoe jouw feed eruit ziet, voordat je de foto’s op Instagram plaatst. Wat… Meen je dit? Yes we do!

Upload jouw foto’s in de app en verplaats ze stuk voor stuk, zodat jij tevreden bent met je grid. Het enige wat overblijft? Je moet zelf de foto’s op Instagram uploaden, tenzij je de premium versie download.  Eén van de meest handige tools om jouw InstaFeed te laten shinen.

 

2.    MilaNote – Moodboards, reminders & more

Hoe mooi is het als je een app hebt waarmee je uitgebreid en gratis moodboards kan maken. Nou die app bestaat! En de naam is MilaNote. Hierin kan je werkelijk alles! Foto’s uploaden, een to-do-list, eventuele muziek voor sfeerimpressies, ideeën… You name it!

Als jij aan klanten wilt tonen wat jouw ideeën zijn en deze ook visueel in kaart wilt brengen zou ik niet verder kijken. Sidenote: er zit wel een beperking op, maar als jij andere mensen uitnodigt dan worden de mogelijkheden per keer verdubbeld ;)!

 

3. Forest – Keep your Focus

Als marketeer is jouw telefoon één van de tools die je vaak gebruikt. Dus je raakt er gewend aan om erop te kijken… Helaas. Maar je moet wel je focus behouden om bijvoorbeeld een blog te schrijven. En dan is die telefoon ineens je vijand. Die urge om even je berichten en updates te checken. Nou… installeer dan Forest. Hoe langer jij niet aan je telefoon zit, hoe harder je digitale forest op je telefoon groeit. I know, klinkt cheeky. Maar soms werken de meest simpele triggers op ons in. Big things come in small packages!

 

4.    Over – Create advertisements in no time

Vraagt een klant of je last-minute nog iets online wilt zetten? Je hebt de foto en de catchy tekst. Now what? Je start photoshop op en wordt overladen door alle functies, knoppen en ingewikkelde termen. Don’t think so, wij hebben de makkelijke oplossing. Check de app ’Over’. Voeg elegante teksten toe met een zelfgemaakte font, voeg logo’s toe,  maak templates, instagramstories… Noem het maar op. Werkelijk waar één van de meest handige apps voor een contentmarketeer om snel te schakelen.

 

5.    SCRL – Carroussels, but fun

SCRL. Het zegt het al zelf. Je scrollt.  Niet verticaal, maar horizontaal. Ook wel bekend als een Instagram Carroussel. SCRL zorgt dat het maken van een Carroussel binnen no-time gedaan is met toffe templates. Daarbij kan je er ook nog jouw eigen tekst overheen gooien voor die ultieme personal touch. Try it out!

 

Wil je meer weten over het gebruik van deze apps óf ben je benieuwd naar andere tools die wij gebruiken? Neem dan contact met ons op. We’re here to help!

 

-       Almar

Vorige
Vorige

IKONS verhuist naar Den Bosch

Volgende
Volgende

Be prepaired: AI als contentmarketing tool