De Jobhopcast: hosts Judith & Luciëna delen alle ins en outs

Heb jij ‘m al geluisterd? De Jobhopcast? Dé podcast voor iedereen die in de interim-marketing-wereld werkt of hier gewoon nieuwsgierig naar is. Onze Judith en Luciëna nemen je elke aflevering mee in het nooit saaie leven van een interim marketeer. Met trends en tips, succes en uitdagingen, ongemakken en hilariteiten. Alles komt aan bod!

IKONS-collega Juul was erg nieuwsgierig naar die eerste podcastmaanden en vroeg Judith en Luciëna het hemd van het lijf. Lees snel verder voor een kijkje achter de schermen.

Juul: “Hoe zijn jullie eigenlijk op het idee gekomen om samen een podcast te starten?”

Judith: “Het idee spookte al langer door m’n hoofd, heb het er al eens ooit als een grapje over gehad met een oud-collega. Toen zij wegging bij IKONS ben ik er verder niet meer mee bezig geweest. Totdat ik het er een tijd terug – weer als grapje – met Luciëna over had.”

Luciëna: “Het leek ons een heel leuk idee om een podcast te beginnen, maar ’t was in het begin nog niet een mega-serieus plan. We hebben het eens laten vallen bij Sanne en Marrigje (managers bij IKONS) en zij zeiden: pitch maar! Wij een plan bedacht, test opgenomen en het interne IKONS-team uitgenodigd. En die waren heel enthousiast – en een tikkie verbaasd over hoe lang wij samen konden kletsen ;) Toen dachten we: oké, hier moeten we echt voor gaan.

Juul: “Zo leuk! En hoe ging het opnemen van die eerste aflevering, waren jullie zenuwachtig?”

Luciëna: “Die eerste aflevering was zeker spannend en even wennen. Judith praatte ineens heel snel, dat ik dacht, gaat het wel goed met haar? Die tweede aflevering ging al echt een stuk beter. Ook was het na de vakantie weer even inkomen.”

Juul: “Hoe vind je het dan om jezelf terug te horen?”

Judith: “Tijdens de opnames denk ik echt ‘wat kom ik stom over’. En als ik dan het eindresultaat luister denk ik ‘ooooh, was dit het?!’ Het is dan nooit zo erg als ik ’t in m’n hoofd heb gemaakt.”

Luciëna: “Ik was wel blij toen we de feedback kregen dat we fijne stemmen hebben om naar te luisteren. Je eigen stem is toch vaak niet fantastisch om terug te luisteren. Wel blijf ik het awkward vinden om sommige stukken terug te luisteren, maar misschien komt dat ook omdat ik de afleveringen (samen met onze IKONS-producer Wouter) edit. Dan zit ik er denk ik te diep in en kan ik er niet zo objectief meer naar luisteren. Maar als ‘ie eenmaal online staat vind ik het totaalplaatje altijd leuk!”

Juul: “Hebben jullie al – positieve of negatieve – reacties gehad?”

Judith: “We hebben echt alleen maar leuke reacties gehad! Van collega’s bij IKONS en (oud-)opdrachtgevers. Maar ook veel uit m’n privéleven, daar vinden ze het heel leuk dat ze een inkijkje krijgen in mijn werkende leven. Mijn broer deelt bijvoorbeeld álles en met iedereen. Hij heeft een compleet ander leven, maar stuurt me tegenwoordig ook dingen als nieuwe AI-ontwikkelingen uit Polen door. Omdat hij dan de aflevering over AI heeft geluisterd. Heel leuk!”

Luciëna: “In mijn privéleven vinden mensen het ook leuk dat ik over ze praat in de afleveringen. Ook was ik zaterdag op een feestje en kwam ik iemand tegen die ik al lang niet had gesproken, die vroeg: ‘hee, maak jij een podcast? Is dat niet megaveel werk?’ En dan hebben we daar weer een heel leuk gesprek over.”

Juul: “Ja inderdaad, is dat niet megaveel werk?”

Judith: “Ja, zeker wel. Het is een hele productie. We willen de podcast kwalitatief zo goed mogelijk neerzetten, maar we hebben het natuurlijk ook druk met onze projecten en andere dingen. Gelukkig hebben we Wouter die ons onder andere helpt bij het opbouwen van de setting, snippets maakt en zorgt dat de edit 100% goed is.”

Juul: “Wie is jullie inspiratie op podcastgebied?”

Luciëna: “Ik hou van de Geuze & Gorgels-podcast, dat platte vind ik heerlijk om naar te luisteren. Maar ik luister soms ook persoonlijke ontwikkelingspodcasts, bijvoorbeeld over mensen die een bepaald carrièrepad hebben bewandeld.”

 Judith: “Zelf haal ik best wel wat inspiratie uit de Gwen & Geraldine-show. Ook een hele open en eerlijke podcast. Iets wat wij zelf ook willen. Hier behandelen ze ook statements, wat wij in onze podcast ook doen. Ik vind het vooral belangrijk dat het echt een gesprek is. En vooral niet te formeel.”

Juul: “En wat is jullie grote droom met de Jobhopcast?”

Luciëna: “Het is niet per se onze droom om megagroot te worden. Het doel voor ons is dat mensen zich in ons verhaal kunnen herkennen. En we willen het interim-leven onder de aandacht brengen, zodat mensen daar een goed beeld van krijgen.”

Judith: “Als interimmer of freelancer kan het leven soms best een beetje eenzaam zijn. Ik zou het fijn vinden als deze podcast een stukje herkenbaarheid kan brengen. En mensen er op die manier iets aan hebben. Uiteindelijk zou het natuurlijk leuk zijn om meer luisteraars te krijgen, want dat betekent dat we het goed doen.”

Juul: “Welke leuke plannen hebben jullie voor de toekomst?”

Luciëna: “We willen wat meer de interactie op gaan zoeken, bijvoorbeeld met collega’s. En hen ook uitnodigen in de podcast bij bepaalde thema’s.”

 Judith: “Jazeker, zodat het leuk én steeds vernieuwend blijft om naar te luisteren. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!”


Heb jij ineens heel veel zin gekregen om de Jobhopcast te luisteren? Snappen we! Ga snel naar de Jobhopcast op Spotify en check alle afleveringen. Judith en Luciëna praten onder andere over de ongemakkelijkheden van een nieuwe opdracht, de haat-liefde verhouding met social media en de perfecte work-life balance.

Geen Jobhopcast-updates missen? Volg @dejobhopcast op Instagram.

Vorige
Vorige

Meet Inge

Volgende
Volgende

Haal het maximale uit ChatGPT: onze tips voor de beste output