Holmatro.png
 

HOLMATRO | Design E-Commerce & Digital Strategy

Holmatro is een familiebedrijf uit Raamsdonksveer dat gericht is op het ontwikkelen, produceren en leveren van hydraulische gereedschappen. Dit doet Holmatro voornamelijk in de B2B markt. Als marktleider in “Rescue” producten en diensten levert men topkwaliteit producten voor "heavy use” toepassingen.

PURPOSE

Onderzoek naar de juiste e-commerce en digitale strategie die Holmatro Industries helpt de lange termijn groeidoelstellingen te behalen. Uiteindelijk zijn hier een aantal experimenten uit naar voren gekomen waarmee in 2018 de eerste stappen kunnen worden gezet.

WAY

In 4,5 maand is er een analyse gemaakt van de klantengroep van Holmatro door klantinterviews en de vertaling naar een Pain/Gain en SWOT analyse. Daarnaast is de interne organisatie geïnterviewd om een eerste beeld te krijgen van wat de impact zou zijn wanneer er een nieuwe strategie met een sterk digitaal karakter geïmplementeerd zou worden. Vanuit deze inzichten is er een advies gegeven met duidding van de verschillende trends van het huidige moment in de vorm van experimenten. Daarnaast zijn er een aantal partners aangesloten om mee te denken in dit innovatietraject.

IMPACT

Het opgeleverde plan zal bijdragen aan de groeidoelstellingen van Holmatro Industries. De ambitie voor de toekomst kan worden gerealiseerd met behulp van:

- Het resultaat van besparingen in de bestaande keten.
- Het optimaliseren van het huidige aanbod.
- Het opzetten van een structuur die zich richt op digitale transformatie over de as van business model innovatie.
- Het centraal stellen van de klantvraag in de dienstverlening, om zo structureel waarde te leveren die bij de eindklant resoneert.