Eindhoven365 | Social Media Manager

Eindhoven365 is de formele citymarketing organisatie van de stad Eindhoven. Eindhoven is de stad van Technologie, Design, Kennis, maar is vooral de combinatie ervan. Aan Eindhoven365 de taak dit (inter)nationaal bekender en bovenal herkenbaar te maken. Met een teamuitbreiding is Eindhoven365 begin 2017 met aan de slag gegaan met de activering van de eerder vormgeven 2016-2020 strategie.

PURPOSE

Bij Eindhoven365 wordt er hard gewerkt aan een inbound marketingstrategie. Ieder teamlid heeft binnen de route zijn eigen kennis en expertise. Zo is er een inbound-marketing expert die customer journey onderzoek doet, een web performance manager die zich bezighoudt met de doorvertaling van de strategie naar een nieuwe website, ga zo maar door. Ook social media is in dit team een onmisbare rol. Dide vervult die rol. 

WAY

Naast het dagelijks managen van de bestaande kanalen, is Dide aan de achterkant bezig met het constant monitoren van de performance van de kanalen, het aanpassen van de social media strategie, en het exploreren van mogelijkheden met nieuwe kanalen en social advertising.

IMPACT

De social media strategie is gepresenteerd aan het team en wordt geleidelijk uitgerold. Er zijn dashboards ingericht die de performance van de social kanalen realtime op schermen laat zien. Hier ziet men overigens een sterke stijgende lijn, wat natuurlijk een fijn aanzicht is! Op naar een net zo’n succesvol tweede helft van 2017 voor Dide bij Eindhoven365.

 

 

INSTAGRAM @EINDHOVENCITY

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more