Dorel Juvenile | Digital Marketing & Communication Benescan

Dorel Juvenile is toonaangevend op het gebied van kinder- en babyproducten. Met merken als Maxi-Cosi, Bébé Confort en Quinny streven zij hun missie ‘Care for Precious Life’ na. Dorel wil gezinnen een zorgeloos leven laten leiden door hen kinderproducten aan te bieden die het hoogst scoren op het gebied van kwaliteit, veiligheid en comfort.

PURPOSE

Voor een organisatie als Dorel is digital marketing niet weg te denken uit de dagelijkse operatie. De online kanalen van Dorel hebben een belangrijk aandeel in het informeren en overtuigen van consumenten. Vanwege het zwangerschapsverlof van de Digital Marketing & Communication Specialist van het Benescan team (een afkorting voor de Belgische, Nederlandse en Scandinavische markt), werd IKONS gevraagd om tijdelijke ondersteuning te bieden op deze functie. Evie gaf invulling aan deze rol.

WAY

De marketingactiviteiten van Dorel zijn onderverdeeld in drie lagen: Global, European en Local Markets. Als local marketeer sta je het dichtst bij de consument en ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de diverse merkstrategieën in je eigen markt. Als digital marketeer beheer je een breed palet aan online kanalen en tools, waarin social, web, SEA/SEO en influencer marketing de boventoon voeren. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onder andere het Global Brand Team, de specialisten van het European Digital Marketing Team, Customer Care, Sales en Product Management. Dat vraagt al met al om goed project management en een diversiteit aan digital skills.

IMPACT

In zes maanden heeft Evie zo ongeveer alle facetten van digital aangeraakt binnen Dorel. Zo werkte ze mee aan verschillende online launch campagnes waaronder de Maxi-Cosi Titan en de Quinny Hubb kinderwagen, bereidde ze de volledige online web content voor de nieuwe collectie in 2019 voor, zette ze samen met het Europese digital team een nieuwe SEA strategie op voor regio Benescan en was ze een halfjaar lang verantwoordelijk voor alle landelijke social channels van Maxi-Cosi en Quinny. A lot of work. En het belangrijkste: met mooie resultaten en vooral a lot of fun!

Dorel Juvenile goodbye.jpg

Meer weten over dit project of het werk van Evie?

Stuur haar een berichtje! Dan kletst ze je bij.

evie@ikons.nl

IKONS Evie