IKONS CONTENT ACADEMY

IKONS Content Academy is onderdeel van IKONS. Met de IKONS Content Academy willen we young professionals een werkplek bieden waar opleiding en praktijk samenkomen. Als afgestudeerde hoef je dus niet de keuze te maken ‘doorstuderen of werken’, you can do both: doorstuderen en werken. Wél een eerste stap in het arbeidsveld maar mét een flinke dosis contentmarketing expertise along the way.

 
Header01_Ikons_1200x628.jpg

WAT DOEN WE?

 

De IKONS Content Academy biedt een traineeship aan van drie maanden, waarin de focus ligt op oriëntatie, kennis en opleiding en kennismaking met de opdrachtgever. Vervolgens ga je een jaar aan de slag als junior content marketeer bij de opdrachtgever om het door jouw opgestelde contentplan uit te voeren.

De trainees worden praktijkgericht opgeleid tot State of the Art content marketeers, aan de hand van professionele docenten en specialisten. Daarnaast krijgen zij een buddy vanuit IKONS waar zij mee kunnen sparren. IKONS-buddies hebben al meerdere projecten bij verschillende opdrachtgevers opgepakt, dus hebben flink wat expertise en ervaring waar ze de junior content marketeer mee kunnen helpen. Ook op het gebied van projectmanagement en accountmanagement kunnen zij een helpende hand bieden.

Meer weten over IKONS projecten? Check: www.ikons.nl/projects

 

 
2ContentAcademy_1000x700_IkonsAcademy.jpg

CONTENT ACADEMY

Tijdens het eerste deel van de traineeship gaan we dieper in op de materie van o.a. de volgende specialismen:

  • Social media: contentcreatie, copywriting, advertising en monitoring

  • SEO, SEA & Display

  • Webcontent

  • E-mail marketing

Dit zijn competities die je vaak gaandeweg je loopbaan ontwikkelt en aanleert door middel van cursussen of samenwerkingen met externe bureaus. Dit traineeship biedt de mogelijkheid om al deze vaardigheden al aan de start van je loopbaan te ontwikkelen. Wat je een flinke voorsprong geeft voor de rest van je carrière.

3VoorWie_1000x700_IkonsAcademy.jpg

VOOR WIE

Ondernemende, afgestudeerde HBO-studenten die zichzelf willen blijven ontwikkelen, maar ook toe zijn aan een eerste echte stap in het werkveld. Handen uit de mouwen for the real deal. Plus, een afgeronde opleiding in een van de volgende richtingen*:

  • Communicatie & Multimediadesign

  • Commerciële Economie/Marketing Management

  • Communicatie

  • International Lifestyle Studies

  • Kunstacademie

*Staat jouw opleiding niet in dit rijtje, maar denk je dat dit traineeship wel echt bij je past? Give it a try! We staan open voor goede suggesties.

 

ONS PROGRAMMA

 

Het programma is opgezet in samenwerking met professionals van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Sint Lucas Eindhoven-Boxtel. De lessen zullen plaatsvinden op locaties in Eindhoven (hier later meer informatie over). De dagen dat de trainee werkzaam is bij de opdrachtgever, zal vanaf het kantoor van de opdrachtgever gewerkt worden.

4Fase1Traineeship_1000x700_IkonsAcademy.jpg

FASE 1: TRAINEESHIP
Drie maanden

De eerste drie maanden ligt de focus voornamelijk op opleiding en praktijk. De ene helft van de week ben je je kennis op het gebied van contentmarketing aan het vergroten. De andere helft van de tijd maak je kennis met je opdrachtgever en ga je aan de slag met een contentplan voor de rest van het jaar.

5Fase2JuniorContentMarketeer_1000x700_IkonsAcademy.jpg

FASE 2: JUNIOR CONTENT MARKETEER
Twaalf maanden

Na de eerste periode, ga je vol aan de slag als junior content marketeer bij de opdrachtgever om het contentplan verder uit te werken. Vier dagen in de week is dit jouw werkplek, want de vrijdag is je vaste IKONS terugkomdag. Deze dag staat in het teken van coaching en opleiding, sparren met je andere IKONS Content Academy-collega’s en interne projecten.

6Fase3JouwKeuze02_1000x700_IkonsAcademy.jpg

FASE 3: UP TO YOU
Meerdere opties mogelijk

Na deze vijftien maanden zijn er verschillende keuzes die alleen de trainee kan bepalen. Een overname door de opdrachtgever is een optie, bij IKONS aan de slag zodat je verder in verschillende marcom keukens kan kijken of je gaat voor jezelf beginnen. Up to you!

 

INTERESTED?

Klinkt dit traineeship als de eerste stap in jouw carrière?
Solliciteer dan via onderstaand formulier!

Naam *
Naam
http://

MEER INFO

Wil je graag eerst meer informatie? Sure, neem gerust contact met ons op. Happy to help:

Erik van Ginkel | erik@ikons.nl | 06 46 63 25 18

Nog niet afgestudeerd

Ben je pas over een jaar afgestuurd, maar heb je wel al interesse en wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zorgen wij ervoor dat we je het komende jaar helemaal up-to-date houden over alle ontwikkelingen.

 
7Opdrachtgever02_1000x700_IkonsAcademy.jpg

Samenwerken met de IKONS Content Academy?

Kan jij binnen jouw organisatie wel wat hulp gebruiken op het gebied van contentmarketing? En past deze combinatie van kennis en opleiding perfect bij jouw organisatie en de marketingrichting waar jullie naar toe willen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste opdrachtgevers voor onze junior content marketeers.