BRO - HERTOGSTRAAT | social media campaigner

Ruimtelijke ordening? Ja, ruimtelijke ordening. Sinds april helpt Jana BRO en “zij zitten in de ruimtelijke ordening’’.

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, of je hebt er in ieder geval niet vaak bij stilgestaan, maar straten, wijken, buurten en steden zijn op een bepaalde manier ingericht. Voor deze inrichting, of herinrichting, ben je bij BRO aan het juiste adres. Super interessant, zeker als het project zich afspeelt in de stad waar Jana verliefd op is.

 

Purpose

Vier jaar geleden heeft BRO een onderzoek gedaan naar de Nijmeegse binnenstad, waarbij ze ook inzoomden op specifieke deelgebieden. Een resultaat van dit onderzoek was dat de Hertogstraat in Nijmegen kampt met een toenemende leegstand, maar dat de huidige horeca onderscheidend en van hoofwaardige kwaliteit is. De ambitie is er dan ook om dit gebied sterker te profileren: het culinaire kwartier.  

Way

Door de herinrichting van de straat, bijvoorbeeld van 50 naar 30 km/h, bredere stoepen en dus grotere terrassen is de straat aantrekkelijker gemaakt. Een ander aspect wat Jana graag ‘’vet’’ of ‘’cool’’ noemt is de street art. Op verschillende plekken in de Hertogstraat zijn prachtige muurschilderingen gemaakt. Kleurrijk, opvallend en vooral erg Instagrammable.

Deze laatste term is meteen de inspiratiebron voor de komende campagne. Naast dat Jana gaat zorgen voor een website en een Instagram-account, komt er ook nog een Instagram fotowedstrijd. Wat deze precies gaat inhouden is nog een geheim, maar er valt een ontzettend lekkere prijs te winnen.

Impact

Naast de campagne en het opzetten van de middelen staat er nog iets anders centraal: de duurzaamheid van de kanalen. Hiermee bedoelen we het voortzettend en onderhouden van de kanalen. Jana gaat samen met de ondernemers kijken hoe dit in de toekomst het beste vormgegeven kan worden. Ontzettend leuke uitdagingen. Over een tijdje een vervolg!

Hertogstraat, Nijmegen. Credits to @  streetsofnimma

Hertogstraat, Nijmegen. Credits to @streetsofnimma

Profielfoto+Jana.jpg

Ook social media ondersteuning nodig?

Stuur Jana een berichtje! Dan maakt ze met jou een plan van aanpak.

jana@ikons.nl