WANNEER LEERDE JIJ VOOR HET LAATST IETS NIEUWS?

WANNEER LEERDE JIJ VOOR HET LAATST IETS NIEUWS?

Je had je aangemeld om dat interessante webinar te volgen, maar toen kwam de vraag of je nog snel een artikel wilde opstellen. Of die workshop waarvoor je je op het laatste moment moest afmelden omdat er een belangrijke afspraak tussendoor kwam. Herken je dat? Je wil heel graag je eigen kennis op peil houden, maar door de waan van alledag kom je vaak niet verder dan tussendoor snel een artikel scannen.

Volgens Ann Handley, chief marketing officer en tevens gezicht van het Amerikaanse marketingplatform MarketingProfs doen we niet genoeg om ons te blijven ontwikkelen. Sterker nog: het is zelfs zo erg dat we ‘uitsterven’ als we niet oppassen. In dit artikel van Frankwatching benadrukt ze dat blijven leren niet alleen belangrijk is voor ons als marketingprofessional, maar ook voor ons als mens. We worden gezonder en gelukkiger als we nieuwe dingen leren. Conclusie: besteed elke week tijd aan het leren van nieuwe dingen.

Friday Academy

Als IKONS beseffen wij dat maar al te goed. Zeker omdat we voor opdrachtgevers werken, ligt onze primaire focus altijd bij hun behoefte. Maar juist om onze opdrachtgevers proactief te kunnen adviseren en ondersteunen op het gebied van (online) marketing en communicatie, is het belangrijk dat wij onze kennis en expertise up-to-date houden. En dus maken we daar tijd voor. Iedere vrijdagmiddag.

persoonlijke ontwikkeling

Tijdens onze Friday Academy reserveren we tijd om van elkaar en vakgenoten te leren. De ene keer deelt een van onze IKONS bijvoorbeeld een case van een opdrachtgever. De andere week nodigen we een vakgenoot of expert uit om ons bij te praten over een specifiek onderwerp. We brainstormen met elkaar over een relevant vraagstuk. Of we nemen gezamenlijk deel aan een training of workshop. Staat er niks op de planning in een week, dan gebruiken we die tijd om individueel eindelijk wel die webinar terug te kijken, eens in dat interessante boek te duiken of ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

IKONS komen op vrijdag zoveel mogelijk samen op de thuisbasis. De ene collega heeft dan haar uren vrij te besteden, terwijl de ander gewoon doorwerkt voor de opdrachtgever. Zo’n dag zorgt letterlijk voor wat afstand tot de opdrachtgever waardoor je soms net even ruimte creëert om tot een creatief idee of passende oplossing te komen of dat plan uit te werken waar je anders niet aan toe komt. Het is dan makkelijk om even met je collega-IKONS te sparren. Bovendien versterkt deze vrijdag samen onze betrokkenheid bij elkaar. 

Wil jij dat ook?

Lijkt jou dat ook fijn om vaker tijd te hebben om met elkaar en van elkaar te leren? Neem dan eens contact met ons op. We vertellen je graag hoe we dit mogelijk maken.

Maar nu eerst: Maak deze week nog tijd in je agenda voor die ene online training, het must-read boek dat al weken op je nachtkastje ligt of die oh zo nodige brainstorm met je collega. Geloof ons, het levert je meer op dan het je kost.

Succes!
Silvia