#FITIKONS

#FITIKONS

Eerlijk is eerlijk. Op zaterdagochtend om 8.00 de wekker zetten is voor de meeste IKONS niet per se een gewoonte. Maar afgelopen weekend maakten we met veel plezier een uitzondering. Rise and shine early, tijd voor ons eerste official sportuitje van het jaar: 75 km toeren op de fiets!

Fanatiek en ambitieus als we zijn, leggen we de lat graag hoog. Ook buiten de werkvloer. Dus 75 kilometer wielrennen, zonder überhaupt ooit op zo’n fiets gezeten te hebben? Joh, daar draaien wij onze hand niet voor om. Onze fijne buren van de Velosoof organiseerden het hele festijn en regelden een mooie route in en rondom onze thuisbasis Eindje. Plus de beste wielermaterialen. En zelfs de zon hielp ons een handje mee. Wij verschenen zaterdagochtend dus zeer optimistisch en volledig in stijl aan de start. Met onze eigen lieve Nadia als uitzwaaicomité.

Wat er onderweg allemaal gebeurde? Drie geslaagde inhaalpogingen, één noodstop, Erik die als stijlicoon vrienden maakt met zijn fancy retro wielerhandschoenen, het optimaliseren van onze waaiertechniek, Stijn going back to his roots, samen 8 pakjes Sultana meester maken, Kelly met een verwoede poging om het geheel vast te leggen met de GoPro (beginnerstip: fiets niet met lossen handen en kijk vooral niet te vaak achterom), heerlijk kneuterig lunchen in het zonnetje, Marlou en Evie die vergeten dat je met een wielrenfiets ook kunt schakelen en een slightly dangerous eindsprint door de binnenstad.

Die eindstreep hebben we dus gehaald. Ce n'était pas un problème. Oké, vooruit dan. Het werden uiteindelijk (dik!) 65 kilometers. Iets met creatief omgaan met pijltjes. Maar geloof ons, die 75 hadden we ook makkelijk aangetikt. Het Bavikje aan de eindstreep lonkte gewoon iets te veel naar ons. Fair enough.

Deze week beraden we ons over onze volgende challenge. Want één van onze 2018 goals is om dit jaar zeker vier van dit soort sportieve prestaties neer te zetten. Er vlogen hier zojuist al heel wat ideeën over de tafel. Van urban runs tot beachvolley en flyboarden. Je begrijpt, aan inspiratie geen gebrek. Maar mocht jij nou toch nog die ene gouden tip voor ons hebben, daag ons uit! 

P.s. Voor degenen die zich zorgen maken of we de Paasbrunch zondag uit hebben kunnen ZITTEN… Eitje! Met oneindig veel liefde voor de fietsbroek.

Velosoof toertocht 1.jpg