STUDY. WORK. RACE.

STUDY. WORK. RACE.

Erik in gesprek met autocoureur Tim Schulte over hun gemeenschappelijke kijk op werken en ondernemen: “een patroon doorbrekende work-lifestyle”.

“Ik heb me nog niet heel vaak zo goed gevoeld. Ik ben klaar met m’n studie, meteen m’n eerste baan en ga weer racen in 2019, dus ik ben helemaal happy” 

Tim (24) is geboren en getogen in Veldhoven en heeft net zijn MSc Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg afgerond.

Na jaren gewerkt te hebben als rijderscoach, heeft hij in 2018 de mogelijkheid gepakt om zelf twee races te rijden in de Renault Clio Cup Central Europe.

De autosport is er met de paplepel ingegoten; Tims vader was werkzaam bij Edwin Abbring (de vader van Kevin Abbring). “We waren tijdens raceweekenden veel op reis, door heel Europa met ons hele gezin en met andere gezinnen.” 

Tim start binnenkort zijn eerste job als Project Manager bij Frisse Blikken. “Klinkt best goed, als je dat zo op je CV ziet.“

IKONS en Frisse Blikken lijken een beetje op elkaar, zijn beiden geïnspireerd door het werkondernemerschapsmodel van Thijs Manders.

Vaak start IKONS waar Frisse Blikken ophoudt. Frisse Blikken richt zich op de eerste drie jaren van je carrière, IKONS start meestal met mensen mét drie jaar werkervaring. De overeenkomsten zijn te vinden in de patroon doorbrekende work-lifestyle, het in verschillende keukens kijken, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, commerciële vaardigheden en ondernemerschap ervaren.

De belasting van Tims passie bestond vorig jaar uit negen volle weekenden racen (donderdag t/m zondag) en daarnaast nog losse trainingsdagen. Uiteraard ook nog alles er omheen: sporten, e-sports (simulator training), sponsoren werven en (meestal in het vliegtuig) beelden bekijken van het circuit.

“Ik ben gifted dat ik de mogelijkheid heb om te racen, alles eromheen is superleuk; de energie en blijdschap die ik voel als ik uitkijk naar de raceweekenden is enorm.”

“Tijdens mijn studie was de combinatie makkelijker. Het heeft er al tijdens mijn studie voor gezorgd dat ik een betere planner ben geworden. Ik werkte gemiddelde nog 20 uur per week bij de Albert Heijn, naast mijn studie en passie.  Soms werd het nachtwerk om er maar voor te zorgen dat ik mijn studie goed kon afmaken, maar ik heb alles nominaal doorlopen.” 

 “Nu zal mijn werk op de eerste plaats komen, maar in de racerij liggen de schema’s vast. Het zal pittig worden in combinatie met mijn werk van minimaal 40 uur p/w en daarnaast verdient mijn vriendin natuurlijk ook alle aandacht. Zij support mijn work-lifestyle volledig. Ik krijg er super veel energie van en dat voelt zij uiteraard ook.” 

“Het houdt je fris om af en toe met iets heel anders bezig te zijn. Hiermee wijk ik af van mensen die van 9 tot 5 achter hun computer zitten. Uiteindelijk zal ik op mijn werk door het racen een leuker, productiever, effectiever en scherper persoon zijn. In die zin zullen ze het alleen maar stimuleren, denk ik. Daarnaast leer ik mega veel mensen kennen en de wereld is heel commercieel georiënteerd, hierdoor heb ik de mogelijkheid om werkcompetenties door te ontwikkelen in de racewereld.”

 In 2019 richt Tim zich, samen met IKONS, op het rijden van Supercar Challenge, die wordt uitgezonden op RTL 7.

 Wij wensen hem heel veel succes het komende jaar, zowel op de racebaan als op zijn nieuwe job!

TiMSchulte.jpg
IKONS at work - Erik.png