MEET ANNE

Waar een oproepje op LinkedIn wel niet goed voor is! Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe baan, maar niet zomaar eentje. Nee, nadat ik de afgelopen twee jaar bij IKEA heb ontdekt hoe belangrijk een goede match is tussen werknemer en werkgever was ik vastbesloten pas ergens ja op te zeggen als het echt 100% goed voelde. Voor mij is afwisseling en uitdaging heel belangrijk en dit bleken ook de sleutelwoorden om de aandacht van IKONS te trekken! De gesprekken die volgden bevestigden de match waar we allebei naar op zoek waren en zodoende zit ik hier op 1 november 2018, mijn eerste officiële dag voor IKONS, mijn blog te tikken!

In mijn IKEA tijd heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van leiderschap en team development. Met een achtergrond in Communication & Multimedia Design was dit wel een behoorlijke zijstap. Een zijstap waardoor mijn passie voor het marketingcommunicatie vak alleen nog maar duidelijker werd. Als freelancer heb ik al vaker wat kleinere partijen geholpen met online marketing en social media. Hoewel het ontwikkelen van de content voor mij ook geen probleem is, ligt mijn echte kracht bij het strategische stuk wat daarvoor nog komt. Toen ik bij IKEA ben gestopt heb ik eerst de tijd genomen om te kijken wat voor bedrijven en functies daarbij zouden passen.

Wat mij meteen aansprak bij IKONS is het stukje werkondernemerschap. Al jaren speel ik met het idee in mijn hoofd om te starten als ondernemer. Zo ben ik dan eindelijk dit najaar mijn eigen bedrijf gestart: Super Story Studios. Toch zie ik mezelf de komende jaren nog niet fulltime aan mijn eigen bedrijf bezig zijn. Voor mij werkt het namelijk niet om constant alleen te werken, ik maak graag deel uit van een team. Ook ben ik van nature erg nieuwsgierig en wil ik zo veel mogelijk leren. Waar gaat dat nou beter dan bij IKONS, waar je elke keer weer een kijkje mag nemen in een andere keuken? Juist de combinatie van IKONS en het opstarten van mijn eigen bedrijf voelt voor mij als een goede balans. Ik leer van zowel werken bij IKONS als het runnen van mijn eigen bedrijf en kan die ervaring ook bij beide bedrijven weer kwijt. De eerste zes maanden van mijn IKONS avontuur zal ik in ieder geval aan de slag gaan bij McDonald’s Eindhoven om hen te helpen met hun online marketing. Een super leuke uitdaging bij een mooi merk!

Ook in mijn vrije tijd zit ik niet graag stil! Zelf voetbal ik 3 a 4 keer in de week en geef daarnaast elke woensdagavond training aan de meisjes onder elf. Sowieso houd ik erg van sport, als er maar een competitief element in zit (en als ik maar kan winnen, want ik ben een enorm slechte verliezer ;)). Als ik niet aan het sporten ben, ben ik graag bezig met creatief schrijven, ontwerpen of fotograferen. Het schrijven bestempel ik vaak officieel als een uit de hand gelopen hobby; ik heb in 2016 een heus boek geschreven en uitgegeven. Toch hang ik natuurlijk zoals iedereen ook graag op de bank voor een Netflix marathon. Een goede romcom of juist een nerdy DC serie sla ik nooit af!

Mocht je vragen hebben of graag meer willen weten, mail me gerust! anne@ikons.nl