TOP 5 PODCASTS VAN MARRIGJE

TOP 5 PODCASTS VAN MARRIGJE

Evie schreef er begin januari al over in haar blog: één van de trends voor 2019 is podcasts. De “we moeten iets met podcasts” is nu zeg maar echt wel een ding ;-). It’s easy, je zet het op en je doet intussen wat anders of droomt weg, waar en wanneer jij wilt.

Op 6 juni worden voor de tweede keer de Dutch Podcast Awards uitgereikt en vond ik het een mooi moment om mijn top 5 te delen. Ik tel af naar mijn favoriet, al heb ik van allemaal intens genoten!

 

#5 Blendle nieuwsapp

Iedere dag luister ik een paar minuten naar podcasts van Blendle. Niet specifiek één, maar Blendle maakt van de beste artikelen (niet allemaal trouwens) nu ook podcasts of audioshows. Achtergrondverhalen, Bedtime Stories, must reads of een recap van het nieuws in een paar minuten.

Dit is voor mij dé uitkomst om op de hoogte te blijven van de actualiteit. Ze tippen mij artikelen die aansluiten bij mijn interesses maar durven ook onderwerpen te geven die buiten mijn comfortzone liggen. Met een doel: uit je nieuwsbubbel komen. Dat vind ik steengoed aan dit platform.

De podcasts zijn te luisteren via de Blendle-app met een premium abonnement.

  

#4 Cases – een podcast van Deloitte x Dag en Nacht Media

Deloitte is specialist en expert (aan het worden) in de digitale wereld. AI, Cybersecurity, Digital, Blockchain en Data Analytics. Die specialismen verdienen een podcast, vonden ze, eentje die een visie geeft op hoe technologie ons leven verandert. In dit eerste seizoen zoomen ze in op de impact van Cybercrime. In eerste instantie denk je: uh, oke? Maar deze podcast is scherp en geeft je een fijne uitleg over wat cybercrime is. De podcast-afleveringen halen concrete, waargebeurde cases aan. Het lijkt een spannende detective. Het boeit, het fascineert. Uiteraard werd ik getriggerd door mijn werk bij Deloitte maar de onderwerpen van de afleveringen spreken ook ontzettend aan. Want wat gebeurde er eigenlijk met de hack van de Rotterdamse haven? En waarom wordt een MKB’er gehacked, daar is toch weinig te halen? Het tweede seizoen is in aantocht. Daar gaan ze in op de impact van AI op ons dagelijkse leven. De boodschap? Ben niet bang voor digitale veranderingen.

De cases zijn te luisteren via Spotify of via Deloitte Forward.

 

#3 De Brand in het Landhuis – NPO 1 en Simon Heijmans  

Zes superspannende, adembenemende afleveringen over een in 2003 afgebrand landhuis in Vught en een vermoedelijke moord op de bewoner, de bijzondere Ewald Marggraf. Nog steeds duiken verhalen op van deze macabere gebeurtenis. Wat is daar gebeurd? Simon Heijmans gaat op onderzoek uit en weet achter een hoop geheimen en duistere zaken te komen. Super spannend, naar Simon luisteren is prettig, het bevat een goede dosis twists en onthullingen en ik raad ‘m aan voor degene die houden van een goed staaltje detective- en onderzoekswerk. Wel een kanttekening: ik ben redelijk biased met deze podcast, ik kan slecht beoordelen of het voor iedereen zo interessant is. Ik ben opgegroeid in de omgeving en kan mij alle details, de personen en plekken erg goed inbeelden. Zijn zus is ook een goede bekende van mij dus ik begin deze podcast als een soort megafan. Toch is de podcast in Nederland al meer dan 500.000 geluisterd, genomineerd voor de awards dus ik ben niet de enige die mijn mening deelt!

Te luisteren via NPO Radio 1

#2 Judith goes all-in – een podcast van Judith Noordzij x Allianz

Deze podcast van Judith Noordzij in samenwerking met Allianz luisterde ik omdat Judith één van de weinige influencers is die ik al lang volg en zij onderwerpen aansnijdt waar ik mij in herken. Als jonge ondernemer, sportfanatiekeling en een begin-dertiger maakt ze in haar podcast een balans op in de work-life balance van ondernemers. Want hoe doe je dat eigenlijk allemaal tegelijkertijd zonder jezelf te verliezen? Samen met vijf experts praat ze over onderwerpen zoals voeding en sport, burn-out en tijdindeling, verantwoordelijkheid en het altijd ‘aan’ staan. Het is easy-going maar een goed gesprek, soms een feest van herkenning en ze geven je makkelijke, praktische handvaten mee voor een goede work-life balance.

Te luisteren via Spotify of BNR.

#1 Man man man de podcast

Als ik hier al aan denk rollen de tranen van het lachen over mijn wangen. De drie vrienden Domien Verschuren, Chris Bergström en Bas Louissen, allemaal werkend bij een radio, gaan in deze podcast na hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Inmiddels maken ze seizoen twee en komt tweewekelijks een nieuwe aflevering uit. I can’t wait! Wat een lol beleef ik hier aan! Ik werd getipt door mijn collega die wel dacht dat ik dit leuk vond. ‘Leuk’ is een understatement. Op de meest random plekken (trein, bij een druk stoplicht, in de supermarkt, name it) sta ik ineens te schaterlachen om deze drie idioten. Hoe weird moet dat zijn! Ze boeien je met hun ervaringen op het gebied van van alles. De anekdotes zijn hilarisch, ze hebben zelf heel veel lol over wat ze hebben meegemaakt, ze nemen elkaar in de zeik, ze ontroeren je. Eigenlijk heb je er drie vrienden bij met slappe humor en sterke verhalen. De podcast is voor mij een openbaring wat betreft de mannenwereld: ze lijken alles onder controle te hebben maar niets is minder waar...

De podcast is terug te vinden op Spotify en iTunes of via manmanmandepodcast.nl