Quarterly Roundup Q2

QUARTERLY ROUNDUP Q2

A lot has happened last Q. Wij tikken het even voor je uit. Oké, de korte versie dan ;-)

 

Marlou @ Quinny

Marlou zit nog steeds tussen de kinderwagens van Quinny en dat bevalt haar goed, want ze blijft nog even. Afgelopen maanden (en komende maanden!) stonden in het teken van het voorbereiden van een nieuwe product launch. Deze kinderwagen wordt in oktober gelanceerd en het Quinny Global Brand team is verantwoordelijk voor het creëren van alle master marketing uitingen en het aanreiken van tools aan de local marketeers om de launch te ondersteunen. Denk aan video's, social content, fotografie, press releases, website etc. 1 oktober is het zo ver, dus nog even alle hens aan dek. Een belangrijk onderdeel van de tools zijn de instructie video's. Hoe zet je de kinderwagen in elkaar, hoe verander je de configuratie, hoe voeg je er een accessoire aan toe en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Omdat Marlou en haar collega Dennis het product zo goed kennen en tevens ook in de doelgroep passen (uhh.. doelgroep 😅) hebben zij een paar dagen voor model gespeeld. Dus stay tuned, want binnenkort op YouTube: Marlou zet een kinderwagen in elkaar. En dit hebben we weer samen mogen doen met onze partners van Supersky op een hele vette locatie op Strijp-T. Marlou met de kinderwagen mogen we nog niet laten zien, maar hierbij alvast een sneak peek van de toffe locatie.

Strijp-T.jpg

Evie @ Dorel Juvenile

Wij roepen altijd heel hard dat werken bij IKONS gelijk staat aan afwisseling en uitdaging. En Evie proved it afgelopen maanden. Want eigenlijk konden we voor haar wel 5 kopjes maken in deze blog. Zo verruilde ze het zonnige zuiden voor een paar hele fijne weekjes bij het Amsterdamse Motorrr om Digital Producer Tamara te vervangen tijdens haar reis door Japan. Direct daarna startte ze als Digital Marketing Communication Specialist bij Dorel Juvenile, met als extra bonus dat ze nu zelfs dubbel collega’s is met Marlou. Daar vertaalt ze de global brand strategieën van o.a. Maxi-Cosi en Quinny naar lokale campagnes voor de Benelux en Scandinavië. Oh ja, en ze zette ook een social recruitment campagne op voor McDonald’s (lees hier de case) en nam het stokje over van Dide bij Vormgenoten. Never a dull moment at IKONS, that’s for sure.

IMG_3827.jpg

Silvia @ TMC

Silvia heeft haar draai helemaal gevonden bij TMC. En dat gevoel komt van twee kanten, met als gevolg dat ze nog zeker een paar maandjes langer op de High Tech Campus blijft. 

Het hoogtepunt van Q2? Dat was toch zeker wel het succesvolle E3 event, dat door TMC’ers, klanten en kandidaten werd beoordeeld met een dikke 8. Yes, event management kun je wel aan onze Silvia overlaten. Daarna had ze heel even tijd om op adem te komen, voordat ze doorpakte met het volgende event: de open dag tijdens de Dutch Technology Week. Samen met de andere leden van Brainport Industries organiseerde TMC in eigen kantoor op de High Tech Campus een Tech Playground waar kinderen en hun ouders zelf met techniek aan de slag konden. 'Gastvrouw' Silvia was er de hele dag bij om alles in goede banen te leiden. Ook wel eens lekker zo'n dag achter het bureau vandaan. 

Of dat het was? Nee, want ondertussen gaan alle reguliere marketing projecten ook gewoon door. Zo rolde de ene na de andere blog uit content creator Silvia’s handen en is ze super druk met een herstructurering en redesign voor de TMC website. Misschien wel in de volgende update het resultaat!

Silvia_TMC.jpg

Aniek @ Eindhoven 365

Say hi to Aniek! Onze nieuwste topper. Inmiddels is ze alweer bijna 2 maanden aan de slag bij Eindhoven365. Daar houd ze zich vooral bezig met het up-to-date houden van de website en het schrijven van leuke en inspirerende artikelen over wat er allemaal te beleven valt in haar hometown Eindhoven. Ook is ze bezig met een surprise citytrip. Maar uhh… daar kan ze natuurlijk nog niets over los laten ;-).

Omdat er een aantal nieuwe collega’s zijn gestart bij EHV356 (waaronder natuurlijk onze Aniek) stonden er afgelopen week 2 teambuilding dagen gepland. Aniek reisde samen met het hele team af naar onze hoofdstad om elkaar beter te leren kennen. Lees: heel veel te eten en te drinken. Tja, Aniek vermaakt zich wel.

Image from iOS.jpg

Sweet goodbyes

Was afgelopen kwartaal alleen maar leuk? Nope. Want we hebben ook afscheid genomen van een paar hele fijne collega’s. Zo zwaaide we Nadia uit, die zich as we speak aan het voorbereiden is op een te gave roundtrip door Azië. Dide ging een nieuwe uitdaging aan als online video coördinator bij de Efteling en ook Stijn startte met een nieuwe job als CCO bij Waes. Wij weten zeker dat deze toppers ‘m stuk voor stuk gaan rocken en dat ze now and then binnenvallen op onze vrijmibo om daarover te vertellen. GO FOR IT GUYS! 

 

Meer weten over een van bovenstaande projecten? Kom even langs en dan kletsen we bij in het zonnetje.